صنعت غذا

صنعت غذا و اهمیت آن در ایران و جهان

صنعت غذا و صنایع وابسته به آن، یک شبکه پیچیده و جهانی از مشاغل گوناگون است که انواع مواد غذایی مورد نیاز و مصرف انسان ها و نیز را تأمین می‌کند. عبارت «صنایع غذایی» مجموعه‌ای از فعالیت‌های صنعتی را شامل می‌شود که در تهیه، تولید، تبدیل، نگهداری، ترابری،پخش، صدور گواهینامه، فرآوری و بسته‌بندی مواد غذایی فعالیت دارند.

امروزه صنعت غذا بسیار گسترده و متنوع شده‌ است به نحوی که تولیدات آن از فعالیت‌های کوچک، سنتی و خانگی گرفته تا فرآیندهای صنعتی بزرگ، سرمایه‌ بر و مکانیزه را در بر می گیرد. بسیاری از صنایع غذایی تقریباً به‌طور کامل به محصولات کشاورزی و دامپروری محلی یا ماهیگیری بستگی دارند.

 صنعت غذا در ایران یکی از قدیمی‌ترین صنایع است که عمدتاً توسط بخش خصوصی اداره می‌شود و به همین علت نسبت به صنایع عمدتاً دولتی کشور، از درجه رقابت‌پذیری بالاتری برخوردار است. صنایع فعال در این حوزه خود را به جدیدترین تکنولوژی‌های روز دنیا برای رقابت سخت‌تر با رقبا مجهز ساخته‌اند.

وجود منابع طبیعی غنی یکی از مهم‌ترین مزیت‌های رقابتی صنعت غذای محسوب می شود. وسعت بسیار،  زمین قابل کشت، تنوع محصولات زراعی، باغی و شیلات، تنوع اقلیمی و نیروی کار جوان از جمله مزیت‌های غیرقابل انکار صنایع غذایی در کشور می باشند.

با توجه به رشد جمعیت و در نتیجه افزایش تفاضا برای مواد اولیه در صنعت غذا و همچنین  رشد تساعدی صنایع غذایی در ایران؛ شرکت دانش دیرین ایرانیان با حضور در این صنعت علاوه فعالیت در حوزه اصلی صنعت مورد اشاره، در صنایع وابسته آن از جمله تجهیزات، ماشین‌آلات و همچنین تأمین مواد اولیه مورد نیاز این صنعت چه حوزه انسانی و چه حوزه دام و طیور فعالیت گسترده ای دارد.

در تداوم فعالیت‌های مبتنی بر این بخش، این شرکت در بخش صنایع وابسته از جمله شکر، قهوه، سویا، ذرت و محصولات پروتئینی با تمرکز بر ارائه خدمات، با شرکت های معتبر و باسابقه و همچنین دارای دانش فنی و به‌روز داخلی مانند صنایع بهشهر، ایران چاشنی، سحرخیز و گروه صنایع قهوه پارت سازان و همچنین شرکت‌های بین‌المللی واقع در کشورهای برزیل ، اکراین، هلند، اسپانیا و ایالات متحده در راستای تبادلات تجاری و دانش فنی در تعامل و همکاری است

صنعت غذا